Wat vorig jaar heel klein begon (met enkele potjes huisgebakken granola), nam na jullie talrijke enthousiaste reacties al héél snel onvoorzien pittige proporties aan. Maar die ervaring smaakt alleen maar naar nog meer! Geïnspireerd door al het lekkers en het schoons dat de natuur ons te bieden heeft, zetten we dit jaar een heerlijke tweede editie op poten voor het goede doel. Hier onder maak je kennis met de verschillende acties en de mensen die ons daarvoor hun stevige schouders lenen! 

We bundelen alle acties onder ‘PAUS for life‘ op de website van De Warmste Week en we verbinden ons opnieuw aan KLOEN. Omdat die vzw er een structurele samenwerking met Bubble ID op nahoudt en de door ons verzamelde centjes naar hen zal doorstorten. Bubble ID is een initiatief van het Centrum voor Primaire Immuundeficiënties Gent en wil de onwetendheid rond PID (Primaire Immuundeficiënties) doorprikken en het isolement van PID-patiënten doorbreken (‘Burst the Bubble’).  

We zijn jullie een voor een ontzettend dankbaar voor de massale spontane interesse en steun. Deze editie is van bij de start een succesverhaal: PAUS for life is nu al het bewijs dat warme, oprechte en inspirerende zielen het mooiste team vormen en samen écht een verschil kunnen maken! 

Set van drie wenskaarten

Het werk van illustratrice Flore Deman: je herkent het en het raakt je. Keer op keer. In haar heel eigen stijl bracht ze tal van verhalen, voor een brede waaier aan gelukkigen, in beeld. Voor PAUS ontwierp ze maar liefst drie bijzondere wenskaarten. Unieke kunstwerkjes die je op de post kan doen voor een ander, maar misschien nog het liefst van al voor jezelf houdt om te koesteren in een kadertje. Bovendien is het drieluik perfect op elkaar afgestemd. Flore liet zich inspireren door de natuur en inspireert ons op haar beurt. De wenskaarten worden per set van drie verkocht (mét enveloppes). Niet twijfelen, je zal er – net zoals wij – naar kunnen blijven kijken! 

Dikke zoenen voor Flore, die ons op de koop toe nog van het schattigst getekende beertje heeft voorzien voor de lederen sleutelhangers van Aesaert. You rock! Big time. 

 

Lederen planten- en sleutelhanger

Griet Aesaert van handtassenlabel AESAERT toont haar kunsten met niet één, maar twee (!!) creaties voor PAUS vzw. 

Leder is haar leven! Dus ging Griet aan de slag met een patroon van illustratrice Flore Deman (die dit jaar zelf ook de mooiste wenskaarten voor onze actie tekende) en maakte de cirkel rond door er sleutelhangers van te maken. De ‘you are key’-beertjes zijn niet alleen zelf knuffelbaar, maar houden ook jouw sleutels lekker warm. Gedaan met gerinkel! Koop ze voor jezelf (als gentle reminder dat je jezelf niet uit het oog mag verliezen: jij bent belangrijk, dus vergeet je eigen zuurstofmasker niet) of geef ze cadeau aan iemand die er altijd voor je is als dankjewel of liefdevolle aanmoediging.

Maar haar creatieve en gulle goesting was nog niet gestild, dus creëerde ze ook prachtige plantenhangers. Het leder dat door haar handen ging past perfect rond de potjes van D&M en draagt de plantjes die Zakiya van het Gentse Flvvr ons schenkt op handen. Een gouden trio van eigen bodem, als je ‘t ons vraagt! 

Merci, Grietje! 

Foto © Frankie and Fish

SIELKE DE SMET

Bloemenkrans

Sielke stond voorzichtig te popelen om onze actie te versterken en verrast ons met de mooiste winterkransen. Elke krans is handgemaakt en dus uniek. Sielke werkt met verschillende bloemen en gaat telkens voor diegene die op het moment van jouw bestelling hun volle glorie kennen. De ruikers zijn vers wanneer ze een plekje op de krans krijgen, maar je kan er weken en maanden lang van blijven genieten want ze drogen prima op. Dus laatbloeiers en fijnproevers aller landen, verenigt u! Wij kijken dankbaar toe. 🙂 

Haarband

Wat gebeurt er als een inventieve ziel die zot is van mode het ondernemende beest in zichzelf wakker maakt? Juist, dan ontstaat er moois. Veel moois. Zo ook bij Celine. Na haar studies modetechnologie borrelde het idee om op een dag zelf een bedrijfje te starten. Sinds 2016 is die droom niet langer een ideaal, maar een realiteit. 

Mannen op zoek naar een mooi pak op maat, dat ze bovendien zelf mee vorm kunnen geven, kunnen terecht bij haar modelabel Tailored by C. Maar Celine maakt meer dan dat. Met Made by C brengt ze unieke cadeautjes (voor jezelf of voor een ander) aan de man én vrouw. Zelfs paarden kunnen bij haar terecht voor een gepersonaliseerd zadeldekje! 😉

Celine trakteert PAUS op de mooiste haarbanden voor grote kleine meisjes, gemaakt uit het fijnste linnen en verkrijgbaar in de leukste kleuren. Als we dochters hadden, ze waren al uitverkocht! Dus: merci, Celine. 

Bird feeder

Evi leent niet alleen (een deel van) haar naam aan VanVie, ze IS gewoon VanVie. Ze maakt creaties voor jong en oud, van rammelaars tot gehaakte krukjes. En voor PAUS verkoopt Evi unieke en originele bird feeders in macramé. Een toevluchtsoord voor mees en mus, bestand tegen een Belgische winter, maar ook een lust voor jouw oog! Hang ze buiten, aan een boom of op het terras. Plant er een schaaltje met voer op of hang ‘m gezellig binnen en laat er een plantje op rusten. De oplage is beperkt, dus aarzel niet te lang! 

Merci, Evi. Om ons te verrassen met je creativiteit en vrijgevigheid! 

Wedding planner en floral artist: Els – regisseur van de beste feesten – bezorgt menig verliefd stel een onvergetelijke en onbezorgde trouwdag met haar Bricks & Blooms. Dat hebben we al van héél dichtbij gezien én meer dan goedgekeurd! Dus wat zijn we blij dat Els onze actie opvrolijkt met weelderige boeketten van dromerige droogbloemen. Haar enthousiasme steekt ie-de-reen aan, haar bloemen evenzo. Wij maken eindeloos veel vreugdesprongetjes van contentement! (Mélanie toch, want Niels kijkt liever minzaam toe. ;))

Foto © Irmi Photography

Kerstshoot + koekjes

Ellen woont in de mooie Noorderkempen en maakte van haar hobby een passie én vandaag ook haar beroep. Ze is er – net zoals wij – van overtuigd dat elke foto een heel verhaal vertelt en legt haar focus het liefst op kinder- en gezinsfotografie, maar ook op loveshoots en portretten. Altijd fris, puur en spontaan! Die lijn trekt ze door tijdens een kerstshoot die ze op poten zette voor ons goede doel. Alle plekjes waarin in no time uitverkocht!

Hartjes voor Ellen.

Foto © Klara DW

Kerstshoot in Gent (Nest)

Vorig jaar legde Julie onze jongens op hun mooist vast tijdens onze actie voor De Warmste Week, sindsdien doneert ze plasma als een dolle en dit jaar organiseert ze zelfs een heuse kerstshoot t.v.v. PAUS. Hoeft het nog gezegd dat ze een bijzonder plekje in ons hart veroverde?

Merci, Julie!

Foto © Ilse Julietta Vandroogenbroeck

Bloempot in keramiek

De lieve Leen van D&M aarzelde geen seconde om met ons samen te werken voor het goede doel. “Natuurlijk willen we dat. Ik pols snel bij mijn collega’s en laat je weten wat er kan”, zo klonk het enthousiast. En dat ze er topcollega’s op nahoudt is voor ons ondertussen zonneklaar. Het jonge en creatieve team achter D&M schenkt dit jaar namelijk de mooiste bloempotten voor onze plantenhangers! 

We delen onze liefde voor de natuur met het Belgische merk en zij verrassen hun klanten graag met uniek design in keramiek, hout, riet of glas. Ze kiezen voor natuurlijke materialen en streven naar een zo duurzaam mogelijk productieproces. Pottery is their nature and we like both pottery and nature, win-win. 

Dank je wel, Leen en collega’s!

Prettig plantje

Zakiya moet de vrolijkste bloemiste van heel Gent en omstreken zijn. Zoals ze zelf zo mooi zegt: “Prille liefde, verrukking, het onvermijdelijke afscheid? Elk boeket van FLVVR geeft betekenis aan een bijzonder moment met excentrieke kleurencomposities van verse bloemen in een verleidelijke geurentaal.” Voila, what she said. Voor onze actie voorziet zij elk potje dat in de hanger van Aesaert bengelt van een plantje. En wij? Wij kunnen daar alleen maar dankbaar voor zijn!

1 euro per verkocht ticket in Gent

Nina is mama van Miro & Loa en vrouw van Sven. Als psycholoog en psychotherapeut (io) voor gezinnen, relaties en ouderschap geeft ze lezingen, leidt ze moedergroepen, is ze vaste columnist voor Radio 1. En (tromgeroffel graag …) haar eerste boek is in de maak! De tickets voor haar tweede lezing in Gent (eind dit jaar) vlogen de deur uit en daar werd Nina zo enthousiast van dat ze ons prompt 1 euro per verkocht ticket beloofde. We wisten het al wel langer, maar deze vrouw is goud! Merci, Nina! En aan iedereen die nog geen lid is van haar gezellige, eerlijke, open babbelgroep voor ouders op Facebook: Nina’s babbelgroep, zoek het op!

Foto © Studio Rammeloo

Poëtisch breisel

Mélanie is een trotse ambassadeur van het Gentse, poëtische breilabel Wolvis, want: #madeinbelgium #slowfashion #fairfashion! What’s not to like? Griet laat zich graag inspireren door architectuur en natuur, en haar breisels volgen het ritme van de seizoenen. Elk stuk is limited edition en is gemaakt om een leven lang mee te gaan. Luxueuze texturen, verrassende kleurencombinaties en bakken karakter. Griet schenkt PAUS enkele sjaals uit stock die we zullen verkopen op onze markt (30 nov + 1 dec, Romain Roquette). Better be quick!

 

We love you, Wolvis. We do.

Foto © Frederik Van Allemeersch

Piano + stem

Zacht voor het oog, lief voor het hart en een stem die je nooit meer loslaat: meet Lars Zebregs. Mélanie had de eer om hem al menig huwelijksceremonie te zien (en vooral horen!) opluisteren en is dan ook over the moon om aan te kondigen dat deze man PAUS MARKT op zondag 1 december zal komen kleuren met zijn muziek!

Dank je wel, Lars!

Foto © Irmy Photography

Vegan gebak

Ay, Marieke, Marieke – we houden zoveel van jou! Wij selecteren onze favoriete koffieplekjes op basis van de taart die ze er verkopen. Waar ze Chez Mariette serveren zit je goed, neem het maar van ons aan! Haar vegan baksels bekoren iedereen. En je hoeft ons zelfs niet op ons woord te geloven, je kan op zondag 1 december ook gewoon komen proeven op PAUS MARKT (Romain Roquette, Gent). Kom je liever langs op zaterdagavond? Dan kan je gewoon een stukje quiche van de hand van haar mama bestellen! Schone, sterke vrouwen met talent: wij (en onze smaakpapillen) zijn fan!

 

Marieke en mama: merci.

Tijdens de PAUS-markt op zaterdag 30 november en zondag 1 december doet Marieke – our queen of lemonade – ze meer dan eens vol! In de Gentse salad bar Romain Roquette zal je van haar huisgemaakte brouwsels kunnen proeven. We kunnen alvast verklappen dat TAP limonades vruchtendrankjes zijn zonder prik (“geen piquepique”, zo zouden Aster en Ramses dat dan zeggen) gepresenteerd in leuke limonadetaps. Hoe anders?! Schol! Santé! Merci, Marieke. Merci, merci, merci! 

Chocoladestick

Annelies tovert jouw (plantaardige) melk met Ooja op een speelse manier om tot een heuse én gezonde lekkernij.  Haar bio chocoladesticks op basis van cacao en honing bevatten geen geraffineerde suikers, en ook geen gluten of lactose: zelfs wie hier en daar een allergie of intolerantie te veel heeft, kan dus zorgeloos genieten. Kom ze proeven op de PAUS markt op zaterdag 30 november en zondag 1 december in Romain Roquette (Nederkouter, Gent). Je kan er dan ook een leuke cadeaubox met chocoladesticks op de kop tikken! Past perfect onder elke kerstboom, we geven het maar mee. Dank je wel, Annelies! 

Nachtlampje

Onder Atelier Pierre wil Vanhalst jonge Belgische designers de kans geven om hun eerste collectie unieke leef-accessoires te ontwikkelen. Sophie Vanhalst, creative director, begeleidt en ondersteunt de jonge ontwerpers hierbij. Een authentiek merk, geworteld in traditie en vakmanschap, dat onze actie 10 nachtlampjes schenkt die we verkopen op de markt. 

Event stylists Mara en Merel van Margriet Feesten verhuren kerstboxen! Een mooie kersttafel was nog nooit zo makkelijk … En ons maakten ze het zelfs nog makkelijker door ons te trakteren op een box op maat voor onze markt. Wij zijn in de wolken! 

Veronique

Wensflesje

You are gold. Jij bent goud waard. De kleine wensflesjes van Veronique brengen een belangrijke boodschap. Haar boodschap in een fles is ideaal als klein extraatje onder de kerstboom, maar kan ook met tape op een wenskaart of geef je gewoon zomaar – om iemand te bedanken, succes te wensen en lief te hebben. 

Eline trakteert PAUS vzw op de mooiste tote bags in de warmste kleuren. Ideaal voor enthousiaste shoppers die geen tasje meebrachten! Recht uit haar hart, via het onze, naar dat van jullie voor altijd. 

Het leven is een feest … maar je moet wel zelf de slingers ophangen! En dat wordt makkelijk zat als de liefste Ine er je op enkele trakteert. Haar slingers maken van onze markt een feest. Merci, Ine!